![Dzieci gotują. 4 pory roku](https://demart.com.pl/1678-medium_default/dzieci-gotuja-4-pory-roku.jpg)
![Dzieci gotują. 4 pory roku](https://demart.com.pl/1678-medium_default/dzieci-gotuja-4-pory-roku.jpg)
Brutto
cena detaliczna 79,90
Polityka prywatności
Dostawa
Zwroty
Dzieci gotują. 4 pory roku
W książce pokazujemy, że PORA ROKU POWINNA MIEĆ DUŻY WPŁYW NA TO CO JEMY I ŻE WARTO KORZYSTAĆ Z SEZONOWYCH SKŁADNIKÓW.
Decyduje o tym ich wyjątkowa wartość odżywcza – skutek naturalnych warunków wzrostu i dojrzewania oraz krótkiego czasu od zbiorów do talerza. Świeże owoce i warzywa sprawiają, że jesteśmy po prostu zdrowsi. Te przywożone z daleka, w stanie niedojrzałym, są zabezpieczone różnymi chemikaliami przed psuciem i uszkodzeniami mechanicznymi.
Zatem WIOSNĄ stawiajmy na nowalijki i sięgajmy po inne dary natury, takie jak… chwasty!
LATEM obfitującym w owoce, w czasie upałów, serwujmy potrawy na zimno, także z młodych warzyw i świeżych ziół.
JESIENIĄ sięgajmy po produkty „prosto z pola”, grzyby i orzechy i róbmy przetwory na zimę.
A ZIMĄ jest czas na sycące ciepłe posiłki z dodatkiem kiszonek, korzennych przypraw i… cytrusów, na które sezon przypada w grudniu i styczniu.
Każdy może wybierać z ponad 100 SEZONOWYCH PRZEPISÓW (!) o różnym stopniu trudności.
Arkusz danych