Dzieci gotują. 4 pory roku
Brutto
cena detaliczna 79,90
Polityka prywatności
Dostawa
Zwroty
W książce Dzieci gotują. 4 pory roku pokazujemy, że PORA ROKU POWINNA MIEĆ DUŻY WPŁYW NA TO CO JEMY I ŻE WARTO KORZYSTAĆ Z SEZONOWYCH SKŁADNIKÓW. Decyduje o tym ich wyjątkowa wartość odżywcza – skutek naturalnych warunków wzrostu i dojrzewania oraz krótkiego czasu od zbiorów do talerza. Świeże owoce i warzywa sprawiają, że jesteśmy po prostu zdrowsi. Te przywożone z daleka, w stanie niedojrzałym, są zabezpieczone różnymi chemikaliami przed psuciem i uszkodzeniami mechanicznymi.
Zatem WIOSNĄ stawiajmy na nowalijki i sięgajmy po inne dary natury, takie jak… chwasty!
LATEM obfitującym w owoce, w czasie upałów, serwujmy potrawy na zimno, także z młodych warzyw i świeżych ziół.
JESIENIĄ sięgajmy po produkty „prosto z pola”, grzyby i orzechy i róbmy przetwory na zimę.
A ZIMĄ jest czas na sycące ciepłe posiłki z dodatkiem kiszonek, korzennych przypraw i… cytrusów, na które sezon przypada w grudniu i styczniu.
Każdy może wybierać z ponad 100 SEZONOWYCH PRZEPISÓW (!) o różnym stopniu trudności.
Arkusz danych
- Autor
- Marzena Wieczorek
- Data wydania
- listopad 2024
- Liczba stron
- 296
- Oprawa
- twarda